Weekendje weg Moezel

Een weekendje weg naar het Moezel gebied, de oudste wijnstreek in Duitsland. Het gebied staat bekend om zijn heerlijke Moezelwijnen en de wijnliefhebber kan hier dan ook werkelijk zijn hart ophalen. De verschillende wijnboerderijen en schitterende uitzichten op de wijngebieden maken van het gebied echt een wijnparadijs. Maar ook zonder de wijn is het Moezelgebied erg indrukwekkend. De bosrijke en heuvelachtige regio met zijn historische en karakteristieke dorpen is een geweldige plek om te genieten van de natuur en cultuur. Gezellige plaatsjes, de leuke vakwerkhuisjes en tal van bezienswaardigheden, sportieve mogelijkheden en leuke plekken voor kinderen maken een weekend weg bij de Moezel voor iedereen leuk.

Meer over Ferienresort Cochem

Een unieke locatie voor een weekend weg bij de Moezel

Ferienresort Cochem is een leuke locatie voor een weekendje weg bij de Moezel. Het vakantiepark ligt op 350 meter hoogte en biedt een schitterend uitzicht op de heuvels en de bossen. Ook op het park treft u de mooie vakwerkhuizen. Er zijn verschillende typen accommodaties voor gezelschappen tot en met 14 personen. Of u nu kiest tijdens uw weekend weg bij de Moezel voor een bungalow of een familievilla, alle accommodaties op dit park zijn allemaal even comfortabel ingericht. Op het park kunt u veel faciliteiten vinden voor alle leeftijden. Er is bijvoorbeeld een 9- én een 18 holes golfbaan, een zwembad met kinderbad, indoor en outdoor speelplekken, verschillende eetgelegenheden, lasergame en gratis sport- en animatiemogelijkheden. Voor de kleintjes is er de speciale Kids Club met Koos Konijn. Niemand hoeft zich dus te vervelen op het park.

Cochem is leuk voor alle leeftijden

Tijdens een weekendje weg in de Moezel vindt u het natuurlijk ook leuk om de omgeving te ontdekken. Vanuit het park heeft u al genoten van de het uitzicht op het schitterende gebied en via de vele wandel- en fietsroutes kunt u de omgeving ook gaan verkennen. Fietsen kunt u huren op het park. Het gezellige plaatsje Cochem ligt 200 meter lager dan het vakantiepark en hier komt u echt in een soort sprookjeswereld terecht. Authentieke vakwerkhuisjes, gezellige pleintjes, smalle kronkelende straatjes en veel leuke winkeltjes. In Cochem vindt u ook de oude burcht de Reichsburg van Cochem. Ook het historische marktplein doet u denken aan lang vervlogen tijden. Met de stoeltjeslift vanuit Cochem kunt u zo naar de Pinner Kreuz voor een spectaculair uitzicht over het hele Moezeldal. Van hieruit kunt u ook lopen naar het wild en recreatiepark Klotten wat de kinderen geweldig zullen vinden.

Een prachtige omgeving met veel mogelijkheden

Ook de omgeving van het vakantiepark en Cochem heeft veel te bieden. Zo is er voor de kinderen bijvoorbeeld het Tolli-Park met zijn 30.000 vierkante meter aan speelplezier. Of maak eens een rondvaart over de Moezel om de rest van het schitterende gebied te verkennen. Onderweg komt u nog veel meer leuke plekken en fraaie kastelen tegen. Het Moezelland is een van de gebieden in Europa met de meeste kastelen en burchten. In de regio valt dus genoeg te beleven en waarschijnlijk komt u hier na uw weekendje weg graag nog een keer terug om nog meer te ontdekken.