Omboekgarantie tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.

  • Omboekgarantie tot 28 dagen
  • Flexibel betalen
  • Gratis annuleren binnen 24 uur

Wandelen en fietsen in Cochem en omgeving

Wandel je graag en vind je het heerlijk om tijdens de vakantie eropuit te trekken met de fiets? Denk er dan eens aan om je volgende wandel- en fietsvakantie bij Ferienresort Cochem te boeken. Dit vakantiepark ligt op slechs 170 km van Nederland en heeft mooie en comfortabele vakantiebungalows in traditionele bouwstijl. Ook de ligging is ideaal. In de omgeving vind je vele wandelroutes en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes brengen.

Wandelen en fietsen langs de Moezel in de prachtige omgeving van Cochem

Kenmerken van een fiets- en wandelvakantie in Cochem:

  • Toegankelijk wandel- en fietsgebied voor iedereen
  • Uitdagende meerdaagse fiets- en wandeltochten mogelijk
  • Vlakke wegen en paden met variërende hoogteverschillen
  • Tal van fiets- en wandelroutes beschikbaar
  • Speciale wijnroutes verkrijgbaar voor wandelaars en fietsers

Een wandel en fietsgebied voor iedereen

Omdat de Moezelstreek erg veel variatie kent in wegdek maar ook in hoogteverschillen van de wegen en paden, is dit een uitstekende wandel en fietsstreek voor de wandelaar en fietser die graag wil ontspannen als ook voor de meer geoefende fietser en voetreiziger. Met name direct langs de rivier de Moezel is het prachtig fietsen en wandelen. Deze routes zijn voor iedereen zeer toegankelijk door het vlakke karakter van de weg. Voor meer uitdaging trek je het heuvellandschap langs de Moezel in. Hier vind je verschillende fiets- en wandeltrajecten waarbij een stijgingspercentage van 15% niet uitzonderlijk is. Welke route je ook kiest, het is zeker de moeite waard omdat de vergezichten die je voorgeschoteld krijgt adembenemend mooi zijn!

Wandelen langs de Moezel

De benenwagen is één van dé manieren om Cochem en het omliggende gebied van de plaats te ontdekken. Dit omdat je als wandelaar alles echt beleeft en je de tijd kunt nemen om de schoonheid van het gebied in je op te nemen. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het wandelgebied van de Moezelstreek. Bij het lokale toeristenkantoor kun je veel verschillende looproutes bekijken en aanschaffen. De wandelkaarten hebben elk een eigen karakter en bieden aan elke loper een ruime keuze. Er zijn bijvoorbeeld themawandelroutes en belevenis- en cultuurlooproutes.

Spannende wandelingen maken met het hele gezin

Wandelen saai? Een wandelvakantie Cochem zal niet alleen jezelf maar ook de rest van het gezin verrassen! Voor de sportievelingen zijn en klauter- en klimroutes die je over bos- en natuurpaden leiden. Onderweg kun je genieten van de prachtige uitzichten op de rivier en de wijngaarden. Uitrusten tijdens de wandeling kan in één van de nabij gelegen dorpjes of maak eens een stop bij één van de oude burchten of bezoek een wijnhuis. Je bepaalt zelf hoe de wandeling verloopt.

Fietsen langs de Moezel

Stap je liever op een fiets? Ook dan is een fietsvakantie Moezel een uitstekend idee omdat de Moezelstreek evenals voor wandelliefhebbers, veel faciliteiten biedt aan fietsers. Lekker ontspannen fietsen kan in het dal. De vlakke weg loopt direct langs de rivier en een oversteek over een brug of met een veerpontje zijn zo gemaakt. Meer uitdagende fietsroutes vind je hoger gelegen. In het heuvellandschap van de Moezel kun je langs de talloze wijngaarden rijden. Tijdens de fietstocht zie je beeldschone, panoramische uitzichten en passeer je de mooiste plekjes. Op adem komen kan in één van de gezellige stadjes en dorpjes. Natuurlijk kun je onderweg altijd even stoppen bij één van de historische gebouwen die je ongetwijfeld tegenkomt. Kortom, fietsroutes in Cochem doen je versteld staan!

Fietstochten in de omgeving van Cochem

In, door en rondom Cochem is er een uitgebreid netwerk aan fietspaden te vinden. Er zijn verschillende fietsroutes voor zowel echte sportievelingen als voor mensen die het liever iets kalmer aan doen op de fiets. Een fietsvakantie in Cochem is dan ook een echte aanrader voor iedereen die van fietsen houdt, ongeacht wat voor soort fietstrajecten je graag rijdt. Vanuit Cochem kun je verschillende richtingen kiezen. Breng eerst eens een bezoek aan het toeristenbureau in Cochem. Hier vind je fietsinformatie in overvloed zodat je de perfecte fietsroute uit kunt kiezen.

Omboekgarantie tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.