Vakantie aan de Moezel

U wilt er even tussenuit. Zomaar een paar dagen. Niet teveel geregel voordien maar wel dat echte vakantiegevoel beleven? Kom dan naar Ferienresort Cochem in de Moezelvallei. Het is een kleine twee uurtjes rijden vanaf Maastricht en toch is het landschap en de sfeer zo anders dat u echt het gevoel heeft even helemaal weg te zijn. Ontdek hier wat een vakantie aan de Moezel allemaal voor u in petto heeft.

Kenmerken van een vakantie Moezel:

  • Prachtig gevarieerd landschap
  • Slechts twee uur rijden vanaf Maastricht
  • Ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers
  • Het oudste wijngebied van Duitsland
  • Rijk aan cultuur en geschiedenis
  • Dé vakantiebestemming voor jong en ouder

Schitterende omgeving op een steenworp afstand van de Nederlandse grens

De parel van Duitsland, zo zou het Moezelgebied omschreven kunnen worden. Het landschap is prachtig en biedt veel variatie aan vergezichten en hoogteverschillen. De veelzijdigheid van de omgeving in combinatie met de schoonheid ervan maken dat een vakantie Moezel in de loop van de tijd een erg populaire vakantiebestemming is geworden. Niet voor niets want zowel jong als ouder zal hier zijn ogen uitkijken.

Actieve natuurvakantie langs de Moezel

De Moezel is een prachtig natuurgebied waar veel mensen komen genieten van de rust en stilte. Toch bieden Moezel vakanties meer en is er ook een andere kant te ontdekken van een vakantie in de Moezel. Bekijk de omgeving bijvoorbeeld vanaf de rivier. Huur een kayak of boek een rondvaart. Maar niet alleen vanaf het water is het genieten van de omgeving. U kunt tijdens uw vakantie Moezel natuurlijk ook een fiets huren of misschien wilt u de omgeving te paard ontdekken. Het kan allemaal tijdens een Moezel vakantie.

Natuur en cultuur, hand in hand

Zoekt u een vakantiebestemming die naast prachtige landschappen u ook op het gebied van cultuur weet te verrassen? Dan is een vakantie langs de Moezel uw vakantie. De schilderachtige omgeving wordt nog extra benadrukt door prachtig oude bouwwerken. Hierdoor waant u zich echt even in een andere tijd. In Cochem vindt u één van de mooiste en best bewaarde burchten van Duitsland. Uw vakantie Moezel is niet compleet zonder een bezoekje aan de indrukwekkende Rijksburcht Cochem.

Een echte familiebestemming

Niet alleen ons park is een echt familiepark. Ook de omgeving is perfect voor een vakantie langs de Moezel met het hele gezin. Natuurlijk is het spannend om de historische gebouwen van buiten en van binnen te ontdekken maar er zijn ook tal van andere leuke activiteiten die u tijdens uw vakantie Moezel kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende wandelroute de Calmont-Klettersteig die u over de steilste wijnberg van Europa leidt of het uiterst uitgebreide fiets- en wandelnetwerk. Vakantie in de Moezel biedt aan iedereen vertier.

Een Moezel vakantie in de oudste wijnstreek van Duitsland

2000 jaar geleden verbouwden de kelten en de Romeinen al wijndruiven op de steile hellingen langs de Moezel. Het microklimaat zorgt ervoor dat wijnstokken het er prima naar hun zin hebben. Wilt u tijdens uw vakantie Moezel ook de bekende Rieslingwijnen proberen? Dat kan. In de dorpen en steden in de Moezel vindt u tal van proeverijen en speciale wijnroutes.

Lees meer over de Moezel als wijnstreek.

Ferienresort Cochem als ideale uitvalsbasis voor uw vakantie aan de Moezel

In de omgeving van Cochem is er tijdens een vakantie langs de Moezel dus genoeg te zien en te beleven voor jong en oud. Maar ook op ons vakantiepark doen wij er alles aan om het u naar de zin te maken. De ruime vakantiehuizen in traditionele bouwstijl geven u het gevoel ‘thuis’ te komen na een heerlijke dag in het Moezelgebied. Zijn uw spieren vermoeid geraakt door die mooie wandeltocht? Kom dan relaxen in het zwembad. Nog lang niet moe? Gooi dan nog even een balletje op één van de bowlingbanen.

Bekijk alle accommodaties op Ferienresort Cochem.

Vakantie Moezel én genieten van de golfsport

U golft? Of u denkt er misschien aan om het eens te gaan proberen? Dan is Ferienresort Cochem helemaal uw ideale vakantiebestemming. Ons park is niet alleen een vakantieoord maar ook een volwaardig golfresort. Met een eigen 9-holes en 18-holes golfbaan, eigen pro’s en diverse oefenfaciliteiten zult u als golfer deze vakantie in Moezel niet snel vergeten.

Lees op onze golfpagina meer over golfresort Ferienresort Cochem.

Voordelig op vakantie aan de Moezel

Heeft u zin gekregen in een welverdiende vakantie Moezel? Bekijk dan eerst onze aanbiedingen. Wie weet rijdt u morgen al richting Cochem om samen te genieten van deze veelzijdige omgeving.